Kläder kan även användas för att lyfta fram din figur på ett fördelaktigt sätt. Det är roligt att veta hur man kan göra för att vara till sin fördel men absolut inte livsnödvändigt.

Varje person är unik både till personlighet som till fysik. Ingen är den andra lik. Och alla kroppstyper har sina för och -nackdelar. Vanliga problem områden för kvinnor är ofta lår och stuss. Här ger vi några tips om vad man kan göra för att använda sina kläder för att framhäva sin figur.

Tips för slankare linje

Stretchjeans håller in magen och stussen utan att vara alltför obekväma. Höjden på linningen är viktig. En mycket låg linning gör att du ser kortare ut och därigenom bredare. Högt sittande byxor lägger på några kilon så de passar bäst på dig som är väldigt smal. Mörka jeans som har en rak och smal modell ger ett slankare intryck speciellt om du har skor i liknande färg.

Figursydda tunikor är mer smickrande för figuren. Vida modeller gör att du ser bredare ut.

Ett säkert kort för en vacker figur är att använda en klockad kjol med markerad midja. Den utställda formen döljer mage och rumpa samtidigt som den trollar fram en midja. Genom att käppa upp de översta knapparna i blusen får du en v-ringning som gör att överkroppen ser smalare ut.

Hellånga klänningar gör att du ser längre ut. Speciellt om de är enfärgade och i ett material som ger en nätt figur. Genom att ta på sig ett halsband trollar du fram en v-ringning som gör att överkroppen ser smalare ut.

Skor med hög klack ger en stoltare hållning samtidigt som du ser mycket längre ut.

Ett vanligt misstag när man är missnöjd med sin figur är att använda alldeles för vida plagg. Det bästa är att välja kläder som följer figuren utan att vara alltför tajta.

Det här var bara några allmänna tips om vad man kan göra för att trolla lite med sina kläder. Det absolut viktigaste är trots allt att lära sig tycka om sig själv. Alla människor ser olika ut och just du är unik och perfekt precis såsom du är.