Alla har vi väl varit i situationer där vi har haft kläder som känts obekväma. Där det varit som om någon annan lagt sig som ett lager över den egna personligheten. Genom att ta sig tid att känna efter vem man verkligen är och hur man vill uttrycka det, slipper man sådana upplevelser.

Det är viktigt att man känner sig bekväm i sina kläder. Det spelar ingen roll hur snoffsig din outfit är om du känner dig malplacerad och allra helst vill gömma dig bakom en gardin. Utstrålning blir osäker och man känner sig försvagad helt i onödan. Det finns några enkla tumregler som gör det lättare att hitta sin egen stil.

Känn efter vilken stil som du känner dig bekväm och levande i. Mår du som bäst i en sportig, elegant, tuff, romantisk eller etnisk stil? Ibland kan det vara lite svårt att avgöra. Ett knep som ibland fungerar är att ta en titt på hur man har inrett sitt hem. Du kanske tillhör de som har lättare att uttrycka din personlighet genom inredning och därigenom kan hämta inspiration till din outfit genom hemmet. Det blir mycket lättare att köpa kläder när man väl har hittat sin stil. Då kan du direkt känna om ett plagg är Du eller inte.

Hämta gärna inspiration från vänner men undvik att kopiera. Det blir aldrig bra eftersom det inte speglar din egen personlighet.

En inspirationsvägg kan vara ett kul sätt att sätta ihop en mer personlig garderob. Klipp ut bilder på personer med just den stil som du tycker om. Tillslut så har du fått en tydlig fingervisning om vilken typ av kläder som du kan använda för att uttrycka dig.

Bli inte stressad av modetrender utan bär de kläder som du själv trivs i. Kanske räcker det med en ny accessoar för att ge dina kläder ett lyft. Mode ska vara något roligt inte reglemente som man känner sig tvungen att följa slaviskt. Lek med dina kläder och prova i lugn och ro olika kombinationer.