Varje år är det alltid någonting som säljer som tusan. Det klassa som årets julklapp. Men det finns ju mer än bara en jättebra julklapp där ute. Vad ska man köpa i år då?

HUI Research brukar alltid meddela vilken som kommer att bli årets julklapp och har gjort det sedan 1989 så det här blir den tjugosjunde gången. De kommer också att presentera julhandelsprognosen så att detaljhandlarna får se om de kommer att gå plus eller minus.

Fast vi är ju lite tidigt ute. HUI kommer inte att avslöja årets julklapp förrän 25 november. Så vi kan ju gissa lite innan dess och ge våra toppkategorier vad vi tror att julklappen kommer att hamna inom.

Elektronik

För två år sedan var favoritjulklappen ett par hörlurar och två år innan dess så var det surfplattan som toppade listan. Och nu när det kommit ut så många bra telefoner. iPhone 6 kommer nog att hamna i många julklappspaket, för dem som har råd att ge bort saker för 7000 kronor. Annars skulle vi gissa på att bluetooth-högtalare och radiostyrda leksaker.

Elektroniksaker överhuvudtaget brukar kosta lite mer så det är smart att vara ute i tid och köpa julklapparna. Då kan man också ha tur att hitta en butik som annonserar om sina sista rabatterbjudanden innan julen.

Presentkort

Det har blivit roligare att ge bort presentkort när det finns så mycket roligt att ge bort. Man kan ge bort upplevelser inom alla möjliga kategorier. Sedan finns det presentkort på behandlingar. Det har gått från att visa att man hade idétorka till att visa att man vill att personen ska kunna köpa det de verkligen vill ha.

Och här på modesajten så yrkar vi på att ge bort presentkort till modebutiker. Visst, man kanske vet vad ens kompis gillar men kompisar gillar nog mer att faktiskt gå ut och shoppa själv än att bara få tröjan de spanat på i några veckor.